Polonya'nın geleneksel tatlılarından biri olan “Makowiec”, haşhaş tohumlarından yapılan ve özellikle yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan bir lezzet. Bu eşsiz tatlı, hamurunun içine gizlenmiş haşhaş tohumlarıyla muhteşem bir lezzet sunuyor. İşte Makowiec'in tarifi…
Yayınlanma: 17.08.2024 – 11:46
Abo Ol
Polonya mutfağının en popüler tatlılarından biri olan Makowiec, haşhaş tohumu ve kuru meyvelerle yapılan özel bir pastadır. Polonya'da özellikle yılbaşı gecelerinde sıklıkla tüketilen bu tatlı, aile sofralarının vazgeçilmezi haline geldi. İş yerinde, Haşhaşlı kek fiyatı…
MAKOWİEC TARİFİ
Malzemeler
Hamur için:
- 500 gram bir
- 100 gram tereyağı (eritilmiş)
- 100 gram şeker
- 1 paket sanal kuru
- 250 ml sıcak süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta
Doldurma için:
- 250 gram haşhaş tohumu
- 100 gram şeker
- 50 gram kuru üzüm
- 50 gram kuru kayısı (küçük doğranmış)
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 100 ml süt
- 2 yemek kaşığı bal
Nasıl yapılır:
Hamurun hazırlanışı:
- Unu geniş bir kaseye alın. Kuru mayayı, şekeri ve tuzu ekleyin.
- Ilık sütü ve eritilmiş tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru üzeri kapalı olarak ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
Dolgu harcının hazırlanışı:
- Haşhaş tohumlarını ve sütü bir tencereye koyun. Haşhaş tohumları yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Şekeri, kuru üzümü, kuru kayısıyı, vanilya özütünü ve balı ekleyin. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Makowiec'in Hazırlanışı:
- Mayalanan hamuru unlanmış zeminde merdaneyle açın.
- Hazırladığınız haşhaşlı harcı hamurun üzerine eşit şekilde dağıtın.
- Hamuru rulo halinde sarın ve pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.