
Konukları memnuniyetle karşıladığınızda veya çay saati için hızlı bir şey hazırladığınızda, kurtarmanızda büyüyen tuzlu bisküvi pratikliği ve tadı ile öne çıkıyor. Uzun süre direnme ve farklı baharatlarla çeşitlendirme yeteneği sayesinde vazgeçilmez çay masalarından biridir. İşte evde kolayca hazırlanabileceğiniz tarif …
Bisküvi tarifi tuzu
Malzeme
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım bardak yağ yağı
- 1 yumurta (sarının üst kısmı için, beyaz makarna)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı Mahlep (isteğe bağlı)
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı toz yemek
- Over için susam veya siyah tohum
Yapı
- Tereyağı, yağ, yumurta akı, tuz ve şekeri bir kasede karıştırın.
- Un ve kabartma tozu ekleyin ve yumuşak bir hamur yapın.
- Parçaları hamurdan kesin ve istediğiniz şekli verin.
- Yumurta sarısı uygulayın ve susam tohumu veya siyah tohumlar serpin.
- Altın kahverengi olana kadar 20-25 dakika boyunca önceden ısıtılmış bir fırında 180 ° C'de pişirin.